top of page

PMU Lippen

Ben u niet meer tevreden met de kleur of vorm van uw lippen, of mist u uw sprekende lippen van vroeger. Met PMU lippen heeft u altijd mooie verzorgde lippen zonder dat u deze continue moet bijwerken met lippenstift of lippotlood.

Wat zijn PMU lippen?

PMU staat voor permanente make-up. Bij PMU lippen worden de lippen gepigmenteerd door middel van een pigmenteer-pen. Een pigmenteer-pen heeft een ultrafijne naald waarmee pigment in de huid van de lippen wordt aangebracht. Met PMU kunnen asymmetrische lippen symmetrisch worden gemaakt. Dunne lippen kunnen een vollere uitstraling krijgen en kan vrijwel elke lip kleur worden gerealiseerd.

Hoe lang gaat een PMU mee?

In tegenstelling tot wat de naam doet verwachten gaat permanente make-up niet een leven lang mee. Dit komt doordat de pigment minder diep in de huid wordt aangebracht dan een tatoeage, zal deze na verloop van tijd vervagen. Hoe lang de PMU mooi blijft is afhankelijk van het huid type maar ook van bijvoorbeeld blootstelling aan zon of water. Gemiddeld is het na 1 á 1,5 jaar nodig om de PMU te laten bijwerken om deze in stand te houden.

Verschillende technieken

Lip-line

Bij de lip-line behandeling wordt er een lijntje rondom de contouren van uw lippen getrokken om deze te accentueren. Middels dit lijntje kan ook eventuele lichte asymmetrie worden opgelost. De lip-line kan zowel in uw eigen lipkleur of in een accentuerende  kleur worden aangebracht. Het is ook mogelijk om het getrokken lijntje te laten overvloeien in uw eigen lipkleur waardoor er een natuurlijk effect ontstaat.

Lip liner

Full lips

Bij een full lip behandeling worden uw lippen volledig ingekleurd met een door u gekozen kleur. Ook kunnen de contouren van uw lippen indien gewenst iets aangepast worden.

Full lips

Hoe ziet de behandeling eruit?

Allereerst bespreken we met u de vorm, kleur en gewenste techniek, daarna tekenen we de contour van de lippen voor zodat u precies kan zien hoe het uiteindelijke resultaat zal zijn. Pas als we samen tevreden zijn, beginnen we de behandeling.

 

Het gevoel tijdens de behandeling is volgens de meeste mensen nagenoeg pijnloos en te vergelijken met epileren.

Voor een optimaal resultaat is er voor een full lips behandeling altijd minimaal een nabehandeling nodig.

De tijd tussen de behandelingen bedraagt tussen de 3 en 6 weken.

Een lip-line behandeling duurt ongeveer anderhalf uur,

voor Full lips duurt de behandeling ongeveer twee uur.

Nabehandelingen duren ongeveer een uur.

Nazorg?

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat u uw PMU de eerste dagen na de behandeling goed verzorgt. Hoe u het beste met uw nieuw gezette gekleurde lippen kunt omgaan kun u hier nalezen in het nazorg formulier. Uiteraard krijgt u dit ook na uw behandeling mee.

In sommige gevallen kan de huid iets opzwellen na de behandeling.

U kunt de huid koelen met een coolpack of bijvoorbeeld een zakje groente uit de vriezer.

Doe dit met tussenpozen om bevriezing te voorkomen.

De eerste dagen na de behandeling zullen uw lippen een intense kleur hebben en kunnen er korstjes ontstaan. Na enkele dagen zullen de korstjes verdwijnen en zal de permanente kleur van uw lippen zichtbaar worden. 

Tarieven

Full lips                                                                                    €225,-

Full lips eerste nabehandeling binnen 2 maanden         €110,-

Extra full lips nabehandeling binnen 6 maanden            €75,-

Lip lines                                                                                   €150,-

Lip lines nabehandeling binnen 2 maanden                     €50,-

Risico's?

Omdat het aanbrengen van PMU de huid tijdelijk beschadigd brengt dit risico's met zich mee, laat u het ons van tevoren dus ook altijd weten wanneer u medicijnen gebruikt of bijvoorbeeld huidproblemen of allergieën heeft.

Klik hier voor een volledig overzicht van de risico's.

Heeft u nog twijfels, raadpleeg dan uw arts

bottom of page