top of page
Eyes%20and%20eyebrows%20close%20up.%20Po

PMU Wenkbrauwen

Last van over geëpileerde wenkbrauwen, weinig haargroei, of gewoon geen zin om elke ochtend met uw oogpotlood in de weer te moeten. Met de permanente make-up technieken van Chuan Chom kan dit allemaal tot de verleden tijd behoren. Chuan Chom bied verschillende behandelingen aan om er voor te zorgen dat uw wenkbrauwen er altijd op hun best uitzien.

Wat zijn PMU wenkbrauwen?

PMU staat voor permanente make-up. PMU of micropigmentnatie en lijkt qua techniek op tatoeëren echter wordt er bij PMU gewerkt met pigment in plaats van inkt, en wordt de pigment minder diep in de huid aangebracht. De pigment wordt afhankelijk van de gekozen behandeling middels een fijne naaldjes of een mesje vlak onder het oppervlak van de huid aangebracht.

Hoe lang gaat een PMU mee?

In tegenstelling tot wat de naam doet verwachten gaat permanente make-up niet een leven lang mee.

Doordat de pigment minder diep in de huid wordt aangebracht dan een tatoeage, zal deze na verloop van tijd vervagen. Hoe lang de PMU mooi blijft is afhankelijk van het huid type maar ook van bijvoorbeeld blootstelling aan zon of water. Gemiddeld is het na 1 á 1,5 jaar nodig om de PMU te laten bijwerken om deze in stand te houden.

Verschillende technieken

Micro-blading

Bij micro-blading worden de haartjes handmatig met een mesje getekend en daarna met pigment opgevuld. De precies getekende haartjes creëren zo een zacht en natuurlijk effect.

Microblading voorbeeld

Ombré wenkbrauwen

Bij de ombré techniek worden de wenkbrauwen opnieuw getekend met een pigmenteerapparaat.

Door de aanzet van de wenkbrauw in een lichtere aan te brengen dan de buik en staart van de wenkbrauw wordt er een 3D effect gecreëerd

Voorbeeld ombre.JPEG

Combi wenkbrauwen (Schaduw techniek)

Dit is een combinatie van micro-blading de ombre techniek. Door ruimte tussen de micro-blading haartjes in te kleuren ontstaan er donkerdere en vollere wenkbrauwen.

Voorbeeld combi brow 2.JPEG

Hoe ziet de behandeling eruit?

Allereerst bespreken we met jou de vorm, kleur en gewenste techniek, daarna tekenen we de wenkbrauwen voor zodat je precies kan zien hoe het uiteindelijke resultaat zal zijn.

Pas als we samen tevreden zijn, beginnen we de behandeling.

 

Het gevoel tijdens de behandeling is volgens de meeste mensen nagenoeg pijnloos en te vergelijken met epileren.

Voor een optimaal resultaat is er altijd minimaal een nabehandeling nodig.

De tijd tussen de behandelingen bedraagt tussen de 3 en 6 weken.

Het aanbrengen van de wenkbrauwen duurt ongeveer twee en een half uur.

Nabehandelingen duren ongeveer anderhalf uur.

Nazorg?

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat u uw wenkbrauwen de eerste dagen na de behandeling goed verzorgt. Hoe u het beste met uw nieuw gezette wenkbrauwen kunt omgaan kun u hier nalezen in het nazorg formulier. Uiteraard krijgt u dit ook na uw behandeling mee.

In sommige gevallen kan de huid iets opzwellen na de behandeling.

U kunt de huid koelen met een coolpack of bijvoorbeeld een zakje groente uit de vriezer.

Doe dit met tussenpozen om bevriezing te voorkomen.

Door de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan, deze vallen er meestal na een dag of 5 vanaf. Probeer de korstjes er niet zelf vanaf te halen, dit kan de PMU beschadigen of zelfs littekens veroorzaken. Nadat de korstjes verdwenen zijn zal de PMU een stuk lichter lijken, de kleur komt na een aantal dagen vanzelf weer terug. Pas na vier weken zal de kleur van de wenkbrauw niet meer veranderen.  

Tarieven

3D Micro blading                                                          €195,-

Ombre / powder                                                           €195,-

Combi                                                                             €225,-

1e Nabehandeling binnen 2 maanden                     €110,-

Extra nabehandelingen binnen 6 maanden            €75,-

Risico's?

Omdat het aanbrengen van PMU de huid tijdelijk beschadigd kan dit risico's met zich mee brengen, laat u het ons van tevoren dus ook altijd weten wanneer u medicijnen gebruikt of bijvoorbeeld huidproblemen of allergieën heeft.

Klik hier voor een volledig overzicht van alle risico factoren.

Heeft u nog twijfels, raadpleeg dan uw arts

bottom of page